Ordförklaringar:

Klinisk Prövningsenhet inviger toppmoderna lokaler

Klinisk Prövningsenhet har flyttat till nya lokaler inom sjukhusområdet i Lund. I moderna och fullt utrustade lokaler kommer man fortsätta att bedriva studier i alla faser.

Medarbetare på Klinisk Prövningsenhet inviger nya lokaler.

Alla medarbetare på Klinisk Prövningsenhet var på plats när de nya lokalerna invigdes.

Verksamheten och studiedeltagare i fokus

Prövningsenhetens nya lokaler är noggrant utformade med verksamhet och studiedeltagare i åtanke. Man har tagit särskild hänsyn till hur viktig utrustning ska få bästa möjliga placering. Även bekvämligheten för studiedeltagare har varit viktig i renoveringen. Nu finns välplanerade ytor för avkoppling och måltider. Det finns även särskilt iordninggjorda arbetsplatser för den som vill arbeta under sitt besök. Suzanne Lindholm, enhetschef Klinisk Prövningsenhet, tycker att lokalerna verkligen fyller sitt syfte för studiedeltagare och medarbetare.

- Allt är noga genomtänkt och vi har verkligen använt varje kvadratmeter optimalt. Här kan vi erbjuda en förstklassig forskningsmiljö till studier inom de flesta terapiområden och faser, säger Suzanne Lindholm.

Robotrum på Klinisk Prövningsenhet på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Robotrummet på Klinisk Prövningsenhet på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Åtta vårdplatser och dygnet-runt-verksamhet

I de nya lokalerna finns åtta vårdplatser och verksamhet kan bedrivas dygnet runt. Åsa Håkansson, forskningssjuksköterska på Klinisk Prövningsenhet, berättar att man som längst haft studiedeltagare som övernattat i en vecka.

- Eftersom vissa studier kräver att studiedeltagaren stannar längre än ett par timmar har vi försökt att göra det hemtrevligt och bekvämt för dem, säger Åsa Håkansson, forskningssjuksköterska.

Klinisk Prövningsenhet genomför studier på uppdrag av både akademi och industri. Till studier erbjuder man tillgång till hälso- och sjukvårdens infrastruktur för klinisk forskning, som till exempel lokaler, ackrediterade sjukhuslaboratorium, olika stödfunktioner som bild och funktion, utrustning av olika slag och forskningspersonal.

- Alla medarbetare på Klinisk Prövningsenhet har lång erfarenhet av studier. Tillsammans har vi 180 års samlad erfarenhet. Gemensamt rätar vi lätt ut de flesta frågetecken som kan uppstå i en studie, säger Suzanne Lindholm.

Medarbetare på Klinisk Prövningsenhet på Skånes universitetssjukhus i Lund. 

Pia Danmyr, biomedicinsk analytiker, Suzanne Lindholm, enhetschef, och Åsa Håkansson, forskningssjuksköterska, tog emot besökarna på invigningen av Klinisk Prövningsenhet.

Mer information och kontakt

Klinisk Prövningsenhet finns på Skånes universitetssjukhus i Lund. Den nya adressen är akutgatan 8, F-blocket, plan 2.

Kontakta oss via e-post eller 046-17 53 37.

På vår webbplats finns information om vad Klinisk Prövningsenhet kan ge stöd och hjälp med i en klinisk studie.

Klinisk Prövningsenhet på Skånes universitetssjukhus

Senast publicerad: