Ordförklaringar:
Ordförklaringar:

Stöd och rådgivning

Karolinska Trial Alliance erbjuder stöd och tjänster för akademis­ka och företagsinitierade kliniska studier inom Region Stockholm och Gotland.

Karolinska Trial Alliance - KTA

KTAs tjänster underlättar och effektivisera arbetet med kliniska studier genom att reducera tidsåtgång och kostnader för akademis­ka och företagsinitierade studier. KTA har ett regionalt uppdrag och stöttar dig som är verksam inom Region Stockholm och Gotland.

Våra medarbetare har bred erfarenhet av kliniska studier från akademi, hälso- och sjukvård samt life science-företag och kan därför ge det stöd som behövs. För att kunna erbjuda dig bästa tänkbara hjälp i ditt projekt samverkar vi nationellt.

KTAs tjänsteområden

Mer information och kontakt på KTAs webbplats Länk till annan webbplats.

Rådgivning

Har du frågor och funderingar kring kliniska studier? Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Vid ett rådgivningsmöte kan du ställa frågor, diskutera ditt stödbehov, förstå processen och tidslinjen vid start av en studie, få hjälp med kontakter och stödmallar. Mötet är kostnadsfritt och kan tas digitalt eller på plats. Kontakta oss gärna tidigt i forskningsprocessen, rådgivningen kommer bäst till nytta då.

Önskar du efter ditt första rådgivningstillfälle mer stöd i form av t.ex. protokollgranskning, hjälp med ansökningar med mera, så erbjuder vi skräddarsydda lösningar till förmånligt priser. Vi har tjänster genom hela studieprocessen – från start till arkivering.

Välkommen att kontakta oss på kta.karolinska@regionstockholm.se så återkommer vi till dig för att boka tid.

Senast publicerad: