Ordförklaringar:

Nationell konferens om kliniska studier – en mötesplats för kliniska studier i svensk hälso- och sjukvård

Den 4-5 maj är det dags för Nationell konferens om kliniska studier i Göteborg. Temat är “Kliniska studier – en självklar del av svensk hälso- och sjukvård”. Emma Larsson, programansvarig och regional samordnare på Gothia Forum och Kliniska Studier Sverige, har svarat på några frågor om konferensen.

Emma Larsson med Sahlgrenska Universitetssjukhuset i bakgrunden

Vad kommer att hända under konferensen?

Konferensen fokuserar på det faktiska arbetet med kliniska studier och vilka förutsättningar som behövs för att kunna stärka Sveriges position som life science-nation. Vi kommer att bjuda på goda exempel från olika verksamheter runtom i Sverige där man jobbar mycket med forskning samt nationella initiativ som på olika sätt bidrar till att integrera forskning i hälso- och sjukvården.

Varför ska jag gå på konferensen?

För att träffa kollegor från hela landet, utbyta erfarenheter och kunskap. Du får lära dig mer om vad Kliniska Studier Sverige gör och vilket stöd vi kan erbjuda forskare. Vår förhoppning är att man ska få med sig någonting nytt som man kan ta med sig hem till sin verksamhet eller till sin egen forskning.

Vem är konferensen till för?

Det är en konferens för alla som är intresserade av att stärka förutsättningarna för kliniska studier inom svensk hälso- och sjukvård. Vi vänder oss till en bred publik inom akademi, hälso- och sjukvård, näringsliv och patientorganisationer. Vi välkomnar såväl personer som arbetar med klinisk forskning dagligen som personer i ledningspositioner. Vi hoppas också att konferensen lockar intresse- och stödorganisationer och politiker med intresse för de här frågorna.

Om konferensen

Konferensen arrangeras för femte gången av Kliniska Studier Sverige med stöd av Vetenskapsrådet. I år är det Gothia Forums tur att vara värd.

Ur programmet

  • Peter Asplund, regeringens utredare
  • Andreas Scheutz, FoI-direktör, Region Uppsala
  • Stina Isaksson, forskningschef, Södra Älvsborgs sjukhus
  • Katarina Nyström, särskild utredare vid Socialdepartementet, jurist vid Genomic Medicine Sweden och Kliniska Studier Sverige - Gothia Forum

Ta del av hela programmet

Anmäl dig nu

20 april är sista dagen att anmäla sig till konferensen - passa på och anmäl dig idag!

Anmäl dig här Länk till annan webbplats.

Senast publicerad: