Ordförklaringar:

Utlysning: Projektbidrag för planering av kliniska studier inom behandlings­forskning

Nu går det att söka bidrag för planering av kliniska studier inom behandlings­forskning från Vetenskapsrådet. Kliniska Studier Sverige erbjuder stöd och hjälp med din ansökan.

Syftet med Vetenskapsrådets bidrag är att skapa möjlighet för en konstellation av forskare inom akademin och hälso- och sjukvården att planera med andra aktörer inför en framtida ansökan om bidrag till kliniska studier inom behandlings­forskning. Bidragsbeloppet är minst 400 000 kronor per år, max 1 200 000 kronor för hela bidragsperioden som är 1-2 år. Sista dag att ansöka är 22 augusti kl 14.00.

Få hjälp med din ansökan

Om du planerar att göra en ansökan är du varmt välkommen att kontakta din regionala nod inom Kliniska Studier Sverige. Din regionala nod har lång erfarenhet av denna typ av ansökningar och stöttar dig gärna. Den regionala noden Gothia Forums Grants Office har sedan starten 2015 stöttat flertalet forskare med sina tjänster och bidragit till över 50 inskickade ansökningar per år. Förra året stöttade de kirurgen Svein Olav Bratlie som fick 8 miljoner kronor i anslag för en studie som syftar till att bota patienter med bukspottkörtel­cancer.

– Grants Office har hjälpt mig med att strukturera upp ansökan efter hur det ska se ut. De är ju vana vid ansökningar av den här sorten och vet vad som bör vara med för att det ska bli så bra som möjligt. Jag fick en mall från Vetenskapsrådet men jag tycker ändå som nybörjare att det är bra att få hjälp av folk som har gjort det här förut. Jag har fått många tips på vad jag borde ha med i texten, allt från den engelska översättningen till budgeten, säger Svein Olav Bratlie.

Svein Olav Bratlie, kirurg.

Svein Olav Bratlie, kirurg, fick 8 miljoner i anslag förra året.

Senast publicerad: