Ordförklaringar:

Videohandledning för datainsamlingsverktyg REDCap

Är du forskare och bedriver en forskningsstudie nu eller i framtiden? Då kan du komma att använda dig av REDCap. Nu finns det videohandledning för elektronisk datainsamling i kliniska forskningsstudier.

REDCap (Research Electronic Data Capture) hjälper dig som forskare att samla, lagra och rapportera forskningsdata. Du skapar själv ditt projekt i REDCap genom att bygga upp en serie av formulär med till exempel sidor för patientbesök, biverkningsrapportering eller läkemedelsanvändning.

För att vid behov ge dig stöd i REDCap finns nu en handledningsvideo där medarbetare vid Kliniskt forskningscentrum i Umeå handleder dig så att du enkelt och smidigt kan komma igång. I den första delen av videon får du lära dig hur ett projekt i REDCap kan se ut. I den andra delen av videon får du lära dig hur du bygger ett projekt i REDCap.

REDCap är tillgängligt för dig som är forskare tillhör Umeå universitet. Licens för REDCap finns på Umeå universitet och all datalagring sker lokalt på IT-stöd och systemutvecklings serverar. Umeå universitet, IT-stöd och systemutveckling, och Kliniskt forskningscentrum, Region Västerbotten, har ett samarbete vad gäller studiestöd för REDCap.

Se videohandledning i REDCap Länk till annan webbplats.

Senast publicerad: