Ordförklaringar:

Uppskattad kurs i koordinering av kliniska studier ges igen

Idag öppnar antagningen till distanskursen ”Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning” vid Lunds universitet. Kursens ger deltagarna kunskaper och färdigheter inom projektkoordinering, lagar och regelverk, ekonomi och budget – allt man behöver kunna för att projektleda kliniska studier.

Kursen ”Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning” gavs första gången under 2023 och fick mycket höga betyg av deltagarna. Studenterna uppskattade att få en helhetsbild av forskningsprocessen inom kliniska studier, med hjälp av engagerade föreläsare och flera studiebesök. Flera av föreläsarna på kursen kommer från Kliniska Studier Sverige - Forum Söder.

– Kursen försöker ge en så verklighetsanknuten bild av klinisk forskning som möjligt. Som student får du möta föreläsare från industrin, universitet och hälso- och sjukvården, vilket ger en god överblick. Många är ensamma i denna funktion på sin klinik – men kursen har gett de tidigare deltagarna ett nätverk, säger Cecilia Lenander, kursledare.

Kursen ges på 50 % och består mest av digitala träffar, men det förekommer även en del heldagar i Lund med föreläsningar och studiebesök. Tack vare kursens digitala upplägg har deltagare från hela Sverige chans att läsa den. Majoriteten av de som gick kursen 2023 var forskningssjuksköterskor, men kursen är öppen för alla som har en kandidatexamen.

Information om kursen

Kursen startar i augusti 2024 och ges huvudsakligen på distans. Obligatoriska och fysiska träffar på campus i Lund förekommer. Anmälan öppnar den 15 mars 2024. Läs mer via länken nedan.

Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning, på Lunds universitets webbplats Länk till annan webbplats.

Några citat från kursutvärderingen 2023

”Upplägget var väl genomtänkt! Har svårt att plocka ut något specifikt, men om jag måste så var studiebesöket superbra!”

”Jag fick en helhet i forskningsprocessen som jag inte hade kunnat ta till mig på ett annat sätt.”

”Vill bara tillägga att hela kursen var på en otroligt hög nivå - engagerade föreläsare samt kursansvariga! Bästa kursen på mycket länge!”

Bild på Forum Medicum, med texten: "Faculty of Medicine". Fotograf: Agata Garpenlind

Fotograf: Agata Garpenlind, Lunds universitets bildbank

Senast publicerad: